109A, Regat seri Cempaka,
Taman Cempaka, 31400 Ipoh, Perak.
019 5509459
hello@thekieystudio.com
thekieystudio@gmail.com

Bagaimana Mendapatkan Kembali Akaun Facebook Yang Digodam?

Bagaimana Mendapatkan Kembali Akaun Facebook Yang Digodam?
by

Facebook pada hari ini beroperasi sebagai identiti utama untuk pengguna internet. Ramai pengguna internet menggunakan Facebook untuk log masuk ke pelbagai perkhidmatan lain, dan pada masa yang sama berkongsi pelbagai maklumat peribadi melalui perkhidmatan berkenaan.

Dengan pelbagai data yang dikongsikan, ini menjadikan akaun Facebook setiap pengguna terdedah untuk diserang dan digodam oleh pihak ketiga. Sekiranya akaun Facebook anda turut telah digodam, jangan risau memandangkan anda boleh mendapatkannya kembali melalui fungsi khusus yang disediakan oleh Facebook.

Facebook Account Hacked!

Untuk mendapatkan kembali akaun anda yang telah digodam atau diakses pengguna lain, anda hanya perlu ke laman Facebook Hacked.

Pada laman berkenaan, anda akan diminta memasukkan kata laluan dan seterusnya melalui beberapa soalan sekuriti dalam mendapatkan kembali akaun Facebook peribadi anda.

Sebaik sahaja mendapatkannya kembali, kami menasihatkan anda mengaktifkan fungsi pengesahan dwi-faktor. Melalui fungsi ini, anda boleh memastikan akaun anda lebih selamat memandangkan ia akan memerlukan penyertaan sebuah kod khusus yang dihantar melalui SMS kepada telefon anda.

Sumber: Amanz.my


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *